AKTUELNO

Duže će trajati...

Ako želite da produžite vek trajanja svog omiljenog parfema nikako ga ne držite u kupatilu – mesto mu je u frižideru. Kao i lakovima, kremama za oči, ali i maskama za lice.

1. Parfem

Nagle promene temperature i svetlost imaju loš učinak na parfem. Može se promeniti miris ili njegov intenzitet. Najbolje je parfeme držati u frižideru, budući da je hladno i mračno mesto (kad se zatvore vrata), pa je idealna okolina za dugotrajnost parfema.

2. Lak za nokte

Budući da je u pitanju emulzija, duže će mu trebati da se stvrdne i osuši ako ga čuvamo na hladnom mestu poput frižidera.

Foto: Pixabay.com

3. Krema za oči

Krema za oči će duže trajati, ali i imati više učinka na oči i podočnjake ako se čuva u frižidera. Hladnoća kreme će smanjiti nadutost oko očiju i umiriti iritaciju.

4. Maska za lice

Duže će trajati i imaće jači efekat na lice i oči. Hladnoća maske za lice će brže opustiti kožu i mišiće, pa će ublažiti osećaj iritacije kože.

Foto: Pixabay.com

5. Krema za sunčanje

Mnogo duže će vam trajati ako je držite u frižideru. Ostavljanje kreme za sunčanje na višim temperaturama smanjuje njenu učinkovitost i zaštitni faktor.

6. Prirodna kozmetika

Sva prirodna kozmetika bi trebalo da se drži u frižideru, jer ne sadrži konzervanse. U pitanju su organski proizvodi koji ne sadrže parabene, sulfate, niti ikakve konzervanse, pa će ih frižider sačuvati od razvoja raznih bakterija.

#frižider

#šminka

#Žena

'