AKTUELNO

Promeni navike!

Mnoge devojke prisustvo dlačice, kako u regiji pazuha i nogu, tako i u intimnoj regiji, smatraju nepoželjnim. Briga o ličnoj higijeni podrazumeva i depilaciju, koja se može uraditi i kod kuće, a koja zahteva pridržavanje određenih pravila.

Kako biste izbegli urasle dlačice, opekotine i oštećenja na koži, pre nego što započnete depilaciju kod kuće, važno je da znate ove stvari.

Ovo su greške do kojih najčešće dolazi na sledećim područjima...

Obrve

Pri oblikovanju obrva najčešća greška je to što se unapred ne napravi plan kako će obrve izgledati. Kako piše PopSugar, najsigurnije je voskom ukloniti deo iznad nosa, između dve obrve, dok se ostatak preporučuje ukloniti pincetom.

Oblik obrva možete lagano definisati pomoću olovke za obrve, a vosak primenite tek nakon što ste odredili kako će vam obrve izgledati. Pritom pripazite na temperaturu voska jer je koža oko obrva izuzetno tanka i osetljiva.

Nausnice

Područje oko usana takođe je jako osetljivo pa tu obavezno koristite odgovarajuću vrstu voska. Ne preporučuje se korišćenje istog voska kao na nogama, a to pravilo važi i za ostatak lica. Ako ne koristite vosak koji odgovara vašem licu, može doći do slabijeg uklanjanja dlačica, do oštećenja gornjih slojeva kože ili pak do iritacije kože.

Dodatni savet je da dlačice na nausnicama depilirate deo po deo. Iako vam se čini da je to malo područje koje možete skinuti u jednom potezu, tako sebi povećavate mogućnost za povredu kože. Stoga je najbolje ovaj deo kože depilirati deo po deo od spoljašnjih uglova usana ka centru.

Depilacija brade

Depilacija brade zbog zaobljenosti može biti problematična jer je teško ukloniti vosak, što može dovesti do uraslih dlačica.

Urasle dlačice najčešće stvaraju dlačice koje su slomljene umesto da su iščupane s korenom. One pak dovode do crvenila i otoka na tom delu kože. Nemojte pokušavati da depilirate celu bradu, nego deo po deo.

Bikini zona

Kod depilacije bikini zone važno je znati da je treba raditi postepeno, odnosno da treba depilirati više manjih delova u nekoliko navrata. Ovo je ujedno možda i najteža depilacija koju možete raditi kod kuće jer je područje jako osetljivo, a dlačice su jače.

Kada depilirate bikini zonu važno je da zategnete kožu i da u isto vreme povučete, odnosno skinete vosak.

Bilo koje područje

Jedna greška koju je moguće napraviti na bilo kojem području koje depilirate je ta da vosak stavljate u pogrešnom smeru. Vosak morate naneti u smeru rasta dlačica. Ovo je najbolji način, jer ako stavite vosak u smeru suprotnom od rasta dlačica, može doći do lomljenja dlačica, pa će samim tim one izrasti ranije nego što ste to očekivali.

#depilacija

#Žena

'