AKTUELNO

Kada dođete u zrele godine ove korake nikako ne smete da preskačete.

Sa negom kože je važno početi još u ranim 20 im godinama. U tom periodu biste trebali da istražite koje vam to kreme i proizvodi najviše odgovaraju.

Nega tokom 20 ih i 30 ih godina je lakša jer je koža zategnuta i nije potrebno mnogo truda oko nje. Stvari se menjaju kada zagazite u četvrtu deceniju. U ovom dobu nega bi trebalo da postane rigoroznija i nikako ne biste smeli tu rutinu da preskačete.

Ovi koraci su neizostavni:

Sveto trojstvo nege kože

Na pitanje koji sastojci su ključni za mladoliki izgled kože, svi dermatolozi će vam dati isti odgovor, spf, vitamin C i retinol. Retinol ubrzava obnavljanje ćelija kože, pa tako smanjuje fine bore, akne i fleke. Počnite sa primenom seruma koje u sebi sadrže ove sastojke, barem 2 puta nedeljno. Četrdesete su vreme kada biste trebali da u rutinu uvedete serume, jer su koncentrovaniji od krema i brže i bolje će delovati na kožu.

Piling kože

U bilo kojem periodu života piling je poželjan, a naročito u zrelim godinama. Pilingom se uklanjaju mrtve ćelije pa tako ona lakše diše, bolje apsorbuje ostale proizvode i izgleda blistavije.

Noćna krema je obavezna

Noćna krema je osnvni korak koji morate da ispoštujete. Zabluda je da je razlika između dnevne i noćne kreme minimalna i da možete u svojoj rutini da koristite samo sa jednu od njih.

Nanošenje noćne kreme ima mnogo benefita za ten i može značajno da ga poboljša. Ova krema joj daje šansu da se oporavi tokom sna. Ona joj vraća svežinu i elastičnost.

Masaža

Redovno masiranje lica pomaže u izbacivanju suvišne tečnosti i smanjuje nadutost, a pomaže i u održavanju tonusa mišića lica i pomaže da ostanu na svom mestu, pa znaci starenja nisu uočljivi. Na tržištu postoji veliki izbor kada su masžeri za lice u pitanju.

#Koža

#Žena

'