AKTUELNO

Samopouzdanje se gradi od ranog detinjstva, a kasnije tokom života ljudima daje krila jer predstavlja veru u sebe i svoje mogućnosti. Ako pak nemamo ovu izgrađenu veštinu, u problemu smo kako sa samim sobom, tako i u odnosu a ljudima

Nedostatak samopouzdanja se očitava kako stavom, ponašanjem i govorom tela, tako i izgovaranjem određenih rečenica, odnosno fraza.

Žao mi je što gnjavim

Upotrebljavanje ovog izraza daje drugoj osobi potpunu kontrolu nad vama. Ukoliko mislite da možda nije pravo vreme da nešto uradite i kažete, recite da biste voleli da porazgovarate s čovekom kad bude imao više vremena.

Žao mi je

Jaki ljudi, potpuno sigurni u sebe spremni su da priznaju kada pogreše i kada nisu u pravu i nemaju problem sa izgovaranjem reči "izvini", koja inače mnogim ljudima teško pada.

Probajte da se setite koliko puta ste dnevno rekli da vam je žao zbog nečega. Da li vam je stvarno bilo žao? Jeste li učinili ili rekli nešto zbog čega bi trebalo da vam bude žao?

Zabrinut sam

Ljudi kojima nedostaje samopouzdanja imaju običaj da koriste ovaj izraz zato što se previše brinu. Izražavanje zabrinutosti pokazuje da se bojite negativnog ishoda i da možda previše razmišljate. Na taj način pokazuje da ne tražite rešenje, nego da se usredsređujete na problem. Razmislite sledeći put o tome pre nego što nekome kažete da ste zabrinuti. Ako situacija zaista nalaže brigu onda je izrazite na neutralan način, bez dizanja panike jer u suprotnom ostavićete utisak da ne možete da se nosite sa problemom.

Samo sam...

Izgovaranjem izraza "Treba mi samo minuta vašeg vremena.' Samo sam mislio...", umanjujete ono što mislite i govorite.

#Žena

'