AKTUELNO

Evo zašto je leto najbolje vreme za ljubavni popravni ispit.

Nerazumevanje, nedostatak strasti, premalo nežnosti, problemi su koji povremeno muče gotovo svaki ljubavni par, bez obzira koliko su muškarac i žena zajedno. Zato je leto savršeno vreme za buđenje uspavanih strasti.

1. VREME JE GODIŠNJIH ODMORA

U prevodu, manje stresa i anksioznosti koji ljubavnu svakodnevicu često čine lošijom nego što ona zapravo jeste. Kada se rešite napetosti, moći ćete kvalitetnije da uživate u zajedničkim trenucima. A pomoći će već i nekoliko dana "bega".

2. NAJZAVODLJIVIJE DOBA U GODINI

U Americi je sprovedeno preko nekoliko godina "online" istraživanje o seksualnim navikama parova tokom letnjih meseci - najviše u junu i julu. Svi su rezultati pokazali pojačanu aktivnost, kako u teoriji, tako i u praksi. A u prilog tome ide i jedna britanska studija koja je pokazala da je avgust apsolutno najzavodljiviji mesec u godini.

3. PAROVI KOJI PLIVAJU ZAJEDNO, OSTAJU ZAJEDNO

Ovo nije potvrdila nijedna studija, ali činjenica je da svakodnevno "brčkanje" u moru ili bazenu jednostavno zbližava parove. Stvar je u opuštenosti, intimnijem kontaktu, a nikada se ne zna šta može da se dogodi nakon noćnog kupanja.

4. AH, TAJ VITAMIN D

Nedostatak vitamina D povezan je sa depresijom i smanjenim libidom kod žena. Srećom, samo petnaestak minuta izlaganja suncu, vraća njegove vrednosti u normalu. Bolje raspoloženje plus rasploženiji libido sigurno će koristiti ljubavnoj vezi.

Foto: Unsplash

5. DUŽI DANI ZNAČE I VIŠE ZAJEDNIČKOG VREMENA

Letnje vreme podiže utiče na rast energije pa više nećete čekati vikend kako biste proveli više vremena sa partnerom. Tokom radne nedelje češće ćete duže ostajati budni, provoditi vreme na letnjim terasama i višesatnim šetnjama.

6. LETO JE "LIMITED EDITION"

Budući da traje samo kratka tri meseca, sve što radimo leti čini se nekako posebnije. Zajedno isprobajte stvari koje vam nisu na raspolaganju nikada tokom ostatka godine. Na primer., posetite neki festival, lokalni sajam, probajte letnji meni u vašem omiljenom restoranu. Tako ćete stvoriti posebne uspomene kojih ćete se rado sećati u mesecima koji dolaze.

7. SVEŽ VAZDUH PODSTIČE RAZGOVOR

Nije se jednom dogodilo da ste tokom neke aktivnosti na otvorenom vašem sugovorniku "otvorili dušu". Jednostavno postoji nešto u svežem vazduhu i prirodi što nas podstiče na razgovor. Leti ćete provoditi više vremena u stvarnoj komunikaciji, bez telefona i e-maila što sigurno doprinosti boljem razumevanju.

8. VIŠE VREMENA ZA PORODICU

Vreme provedeno sa decom, posmatranje dece na plaži ili zajedničke aktivnosti dokazano zbližavaju roditelje. Razlog je verovatno u tome što se podsete ljubavi iz koje su njihova deca nastala.

Foto: Pixabay.com

9. VIŠE MESTA ZA IZLASKE

Zajednički izlasci mogu lako da upadnu u rutinu tokom godine. Uvek isti restorani, isti bioskopi... Napravite nešto što već dugo planirate, a ne uključuje sedenje za istim stolom. Nakon radnog dana odite u šetnju prirodnom, popijte piće u parku, igrajte na koncertu ili nešto slično.

10. LETO NAS PODSEĆA NA DETINJSTVO

Svako od nas ima neku omiljenu letnju uspomenu iz detinjstva. Zašto ih se ne biste prisetili zajedno sa partnerom? Dozvolite sebi jedan poseban "dejt" koji garantuje puno zabave i smeha.

#leto

'