AKTUELNO

Kada prvi put odete na depilaciju bikini zone ne znate tačno šta možete očekivati.

Neke žene, koje su već bile, kažu da boli "kao đavo", ali druge kažu da jedva da osećaju nešto. Onda dolazi D dan - vaše prvo depiliranje. Prilično ste sigurni u odlazak u kozmetički salon, a nakon prvog uklanjanja voska sa vaše kože, vi skoro cvilite od bola. Stalno se tešite i ponavljate da lepota mora da boli.

Imamo dobru vest - depilacija bikini zone može biti mnogo manje bolna i možete sami da utičete na to, tako što ćete se prethodno pripremiti.

1. Uverite se da su dlačice dovoljno duge

Veoma je važno da ne odlazite na depilaciju sa suviše kratkim dlačicama. Najbolje je da dlačice budu pola centimetra. I nemojte sami skraćivati dlačice kod kuće, ako su preduge to će već uraditi kozmetičar.

2. Navlažite kožu

Suva koža može izazvati kidanje dlačica tokom depilacije. Za glatke i dugotrajne rezultate, koža mora biti zdrava i vlažna. Najbolji način da to uradite je da izbegnete brijanje, pilinge i negovanje kože losionima. Regularni piling je zaista izuzetno važan, a obavezan je i za dan pre depilacije.

3. Ako imate veoma nizak prag bola uzmite anti-inflamatornu tabletu pre depilacije

Ako uzimate anti-inflamatornu tabletu kao što je Ibuprofen dva sata pre depilacije, smanjćete upalu kože i bol.

4. Izbegavajte kofein nekoliko sati pre depilacije

Zanima vas zašto? Kofein povećava odgovor nervnog sistema i ubrzava rad srca.

5. Nanesite anastetik kremu

Proizvodi koji sadrže sastojak lidokain (lidokain) su veoma korisni jer privremeno ublažavaju bol.

6. Uzmite malo alkohola

Iako ne podstičemo konzumiranje alkohola, malo votke će vam pomoći da se opustite. Sada duboko udahnite i opustite se...

#depilacija

'