AKTUELNO

Zrele žene ne očekuju od partnera da im on kupuje stvari – savršeno su sposobne da same zarade i nabave ono što im treba!

One ne žrtvuju druge veze i odnose. Veoma veliki broj ljudi ima običaj da zaboravi na prijatelje dok je u vezi. Iako je to razumljivo na samom početku veze, važno je zapamtiti da su vaši prijatelji i porodica bili mnogo duže sastavni deo vašeg života nego vaš partner.

One ne odustaju od finansijske nezavisnosti. Bez obzira koliko je partner imućan, potpuno odustajanje od finansijske nezavisnosti zapravo može značiti odustajanje od lične nezavisnosti. Zrele žene ne očekuju od partnera da im on kupuje stvari – savršeno su sposobne da same zarade i nabave ono što im treba.

One ne odustaju od samopoštovanja. Sasvim je normalno da dođe do blagih promena kada ste u vezi, ali zrele žene ne dozvoljavaju da im veza oduzme samopoštovanje. One od partnera očekuju da ih poštuje i da se odnosi prema njima kao i prema svima drugima u životu.

One ne odustaju od svoje sreće i snova. Zrele žene shvataju značaj njihove sreće, a to znači da ukoliko nisu srećne u vezi onda i ne trebaju biti deo nje. Dobra veza vas podstiče da pratite svoje snove, a zrele žene bi se borile da budu srećne u vezi ukoliko ne mogu da slede svoje snove. One ne misle da uvek moraju biti u kontaktu s partnerom. Njima nije potreban konstantni kontakt sa partnerom, jer i same imaju veoma ispunjen život pun mnogobrojnih obaveza.

One ne dopuštaju situacije u kojima partner uvijek donosi odluke. U zdravoj i zreloj vezi partneri međusobno poštuju donesene odluke. To može varirati od velikih odluka, do nekih manje važnih. U svakom slučaju, vaš partner bi uvek trebalo da uzme u obzir i da poštuje vaše odluke – i obrnuto!

One ne odustaju od njihovog identiteta. One nikada neće promeniti svoje stavove ili interesovanja zbog partnera, a ni zbog bilo koga drugog. Ukoliko shvate da negde greše, one će grešku ispraviti. Rado će prihvatiti nove stvari, ali se nikada u potpunosti neće odreći svoje rutine i stvari koje su radile pre nego što su bile u vezi.

#Žena

'