AKTUELNO

Poslanik Demokratske narodne partije u Skupštini Crne Gore Milun Zogović pozvao je Vladu Crne Gore da odustane od namere da podrži rezoluciju o Srebrenici, poručujući da ne treba da pristane na pritiske jer snaga pravnih činjenica ne sme da bude nemoćna pred naređenjima stranih centara moći.

- Vlada Crne Gore treba da uvaži pravne činjenice i ne sme da podrži antisrpsku rezoluciju koja vređa osećanja većine građana Crne Gore i zabada nož u leđa bratskoj Srbiji i Republici Srpskoj - izjavio je Srni Zogović.

Zogović je rekao je da je cilj ove rezolucije prikrivanje istorijske istine, produžetak rata optužbama, podsticanje opsesivne mržnje, kao i pokušaj da se obeleže novi krivci i destabilizuje politička situacija na Balkanu.

- Srbi nisu, niti su ikada bili genocidan narod, već veliki istorijski, slobodarski i stradalni narod koji je najveće žrtve u oba svetska rata dao za slobodu svih naroda na Balkanu, uvek se žrtvujući, dajući sebe za drugoga, i nikakva sila ne može staviti žig genocida na naš narod, jer su na našem licu sloboda, istina i pravda - poručio je Zogović.

On je podsetio na to da postoje kritička mišljenja o odlukama suda značajnih pravnika sa više kontinenata.

- Već je poznato izdvojeno mišljenje predsednice drugostepenog suda u pogledu osude generala Ratka Mladića. Imamo i rezultate istraživanja međunarodne komisije o žrtvama u regiji Srebrenice od 1992. do 1995. godine, čime će se iskazati istorijska istina - rekao je Zogović.