AKTUELNO

Žuti meteoalarm danas će se upaliti na teritoriji Banata, Kosova i Metohije, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će se pojačavati danas, a najjači udari vetra očekuju se u sutra i u petak, kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h), upozorio je RHMZ rano jutros.

Kako navode, slabljenje vetra može se očekivati za vikend, a žuti, narandžasti, pa čak i crveni meteoalarm upaljeni su za naredna tri dana i upozoravaju na jake pljuskove, grmljavinu i udare vetra.

"Danas na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više", najavili su iz RHMZ.

Žuti meteoalarm danas će se upaliti na teritoriji Banata, Kosova i Metohije, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije, međutim, situacija se sutra pogoršava te će Banat preći u narandžasto zajedno sa Pomoravljem, žuti meteoalarm upaliće se u Beogradu i zapadnoj Srbiji, dok će se vreme u jugoistočnoj Srbiji stabilizovati.

Ipak, čini se da će u petak trend pogoršanja nastaviti, pa će u Srbiji biti upaljen čak i crveni meteoalarm i to u Banatu, koji upozorava na vrlo opasno vreme. Narandžasti meteoalarm nastaviće da "gori" u Beogradu, Pomoravlju, ali i istočnoj Srbiji, dok će svi ostali predeli, osim jugoistočne Srbije, biti u žutom.

Autor: