AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je Infrastruktura železnice Srbije sredinom aprila ove godine počela rekonstrukciju železničke stanice Gajdobra čime je, kako je rekao, započela rekonstrukcija 16 železničkih stanica širom Srbije.

Time je, naveo je ministar, nastavljen projekat iz 2023. godine, kada je obnovljeno 27 staničnih zgrada.

Vesić je rekao da su u drugoj polovini aprila krenuli radovi i na obnovi železničkih stanica Zrenjanin Fabrika, Futog i Šid i istakao da vrednost posla na uređenju 16 železničkih stanica u Srbiji iznosi oko 202 miliona dinara.

Naveo je da je projektom predviđena rekonstrukcija železničkih stanica Banatsko Novo Selo, Bukovački Salaši, Gajdobra, Zrenjanin Putnička, Zrenjanin Fabrika, Kovačica, Martinci, Melenci, Ostružnica, Platičevo, Ralja, Rimski Šančevi, Pančevo, Svetozar Miletić, Futog i Šid.

U toku su, kaže, pripreme za početak radova na rekonstrukciji i ostalih 13 staničnih objekata.

Mnogi od ovih objekata biće obnovljeni po prvi put nakon dužeg vremenskog perioda, zbog čega su ruinirani i u izuzetno lošem stanju, rekao je Vesić.

Naveo je da je reč o objektima koji nisu obuhvaćeni najznačajnijim infrastrukturnim projektima ili izgradnjom brze pruge, kao i da će obnovom ovih železničkih stanica, između ostalog, biti obuhvaćena sanacija fasada, krovova, stolarije i bravarije, sređivanje instalacija i mokrih čvorova, kao i drugi unutrašnji i spoljni radovi.