AKTUELNO

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i ove nedelje birala je najvažniju objavu na društvenim mrežama.

Gosti Hit Tvita su bili:

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica stranke Zavetnici,

Foto: TV Pink Printscreen

Milorad Vučelić, glavni i iodgovorni urednik Večernjih novosti,

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predlog broj 1.

Milorad Vučelić je komentarisaći prvi predlog rekao da je video kod Aleksandra Vučića borbeni optimizam.

- Ovako sveobuhvatne diplomatske akcije do sada nije bilo i ne može se meriti sa nikakvim prethodnim aktivnostima - rekao je Vučelić.

On je rekao da je potpuno devalviran pojam genocida. On je reako da postoje ogromne zuloupotrebe oko usvajanja ove rezolucije koja može naneti štetu po Srbiju.

On je naveo da se trenutno vodi jedna sinhronizovna antisrpska politika.

Vladimir Orlić je naveo da su silni moćnici postavili igru kao kukavičije jaje.

- Ako ćemo da vodimo računa o nekim pravilima moralo je da ide na savet bezbednosti, tema koja pripada Savetu ne može da ide na Generalnu skupštinu i videli smo da za njih nikakva pravila ne va ži. I to im je bilo malo pa su rekli da će da podmetnu temu koja se tiče kulture sećanja. Sve su uradili da to prođe na jedna perfidan način ali nisu mogli da znaju da će da naiđu na toliki otpor koji će im potresti celu zamisao - kaže Orlić.

On je naveo da smo kontaktirali više od stotinu država u toj borbi za Srbiju.

On je dodao da moramo čvrsto da stojimo na zemlju sa obe noge i da svi zaju da će ovo biti teška borba i da čemo sve od sebe da damo .

Milica Đurđević Stamenkovski je rekla da možemo da kažemo da je prva runda dobijena .

Ona dodaje da ovakva diplomatska borba Srbije do sada još nije viđena.

- Ovo je isključivo politička instrumentalizacija događaja, kako je moguće da je neko lišio odgovornosti Nasera Orića ko je odgovoran za ubistvo trudnice proterivanje i kako je moguće da su Srbi krivi za genocid. Mi smo narod koji je proterivan sa vekovnih ognjišta, kojima su palili manastire , dali smo mi gneocidni naroda , apsolutno ne - rekla je Stamenkovski.

Kako je rekla, Srbija je snažnom diplomatskom aktivnošću pokazala da ima prijatelje u svetu.

Zašto je Nemačka i Velika Britanija toliko labiraju da se prihvati ova rezolucija, tu su uloženi milioni. Mi u ovom času branimo čast slobodarskog sveta.

Ona je rekla da je njihova meta Republika Srpska. Ovo je stezanje i obruča oko Srbije,

Vučelić je dodao da se u nacionalna struktura u Srbiji u vreme rasturanja Jugoslavije nije promenila sve dok nije došlo do Oluje.

- Rat u BiH je nastao suprotno srpskoj strani. Što se tiče odnosa u BiH oni su sada narušeni ovom rezolucijom - kaže Vučelić.

Ako imate narušeno odlučivanje u ovoj zajednicii mimo toga polrećete optužbe za zločin prema jednom narodu to je velika samoodbambrena aktivnost koja mora da zabrine sve.

- Okolnosti u svetu su sada znatno promenjene zbog situacije sa Kinom i Rusijom, drukčije sada izgleda svet - dodaje Vučelić.

Orlić je potsetio na pisanje kao je rekao 'tajkunskih' medija i na njihovo izveštavanje kada su saznali da je rezolucija o Srebrenici odložena.

Milica Stamenkovski je govoreći i dalje o rezoluciji o Srebrenici rekla da oni žele novi sukob i žele da pobune stanovništvo.

- Republika Srpska nije genocidna tvorevina ona je nastla od potrebe da ostanemo svoj na svome. Ona ima svoje utemeljenje vekovima unazad - rekla je ona i dodala kakvi smo mi to Srbi ako se ne bi našli srpskom narodu u Republici Srpskoj.

Orlić je govorio o političkim napadima koji dolaze iz Sarajeva i Zagreba na predsednika Vučića.

- U čemu je razlika između onoga što oni tamo pričaju i pojedinih ovde političara bivšeg režima , videćete identičan tekst iz Sarajeva, Zagreba i Prištine - kaže Orlić.

Predlog broj 2.

Govoreći o propalom bojkotu Stamenkovski je rekla da opozicija nema snage da se takmiči, inisitirali su na izborima a onda su odstupili od sopstvenih stavova i zahteva.

- Za nas je važno da smo se mi nasuprot njima dogovorili i udružili. bojkot izbora je što se mene tiče bojkot građana i smatram da sav fokus moramo da usmerimo na građane kako bi ih saslušali kako bi im nakon izbora i pomogli - rekla je Stamenkovski i ponovila da je bojkot izraz slabosti.

Vladimir Orlić je govoreći o bojkotu i neslaganju između opozicije rekao da tu ništa nije novo i da je to jedna obična priča i farsa i da će svi da izađu na izbore samo tamo gde misle da će imati neke šanse da osvoje neki glas.

- Videli su oni poslednje istraživanje i šta ih čeka u Beogradu da ih čeka debakal i onda otuda priča o bojkotu - kaže Orlić.

Gospodin Vučelić govoreći o bojkotu opozicije kaže da je traženje izgovora da se ne učestvuje u nečemu.

-  Problem je što bojkot nije bojkot. PReko ovog bojkota vidimo da će doći i do smenje lidera opozicije, non stop se pokušava da se kaže da je Srbija u postizbornoj krizi zbog lokalnih izbora. A kad nekog imate političkoj krizi eto prilike da pomognete da se ta kriza reši- dodaje Vučelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o Đilasu i o priči da više neće biti lider opozicije Stamenkovski je rekla da se radi o veoma autaritativnoj osobi i da nije sklona da verije da je on nasankan, tu se radi o ozbiljnoj igri prestola.

- Ljudi nisu željni da vide nova lica, željni su da vide sadržaj, a ne pakovanje, opet je tu njihova jalovost što izostaje program i odgovor na sva pitanja sa kojima se Srbija suočava - dodaje Stamenkovski.

Orić je dodao da ako se baviš politikom moraš nešto da obezbediš za svakog čoveka, a šta su oni uradili , kad su doveli neku fabriku, sve to ima smisla samo ako služi ljudima i to je jedini razumeo Aleksandar Vučić.

Govoreći o konfuziji i opozicionih glasača Vučelić je rekao da Srbija nije zaslužila ovakvu opoziciju.

Gledateljka Maša glasala je za predlog broj 1, dodajući da se Vuzčić bori za Srbiju i da je bojkot smao zamajavanje naroda.

Vučelić je glasao za predlog broj 2.

Stamenkovski je glasala za predlog broj 1. i koji se ondosi na odlaganje rezolucije dodajući da mi nismo poraženi i da se teba boriti i suprotstaviti onima koji misle da Srbija nema suverinitet, ona je pozvla sve da izađu na izbore 2. junai da glasaju za svoju budućnost.

Orlić je takođe glasao za predlog broj 1.