AKTUELNO

Tačno dve godine prošlo je od brutalnog ubistva na Novom Beogradu kada je ubijen vlasnik kafića "Ritual" Luka Žižić dok je sedeo u društvu brata i prijatelja.

Ceo grad je odzvanjao tog 28. aprila 2022. godine kada je u pomenuti kafić ušao Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva u radnom kombinezonu, sa hiruškom maskom na licu i kačketom na glavi i počinio stravični zločin iz tada nepoznatih razloga. Naime, on je zamolio radnike lokala da uđe u toalet, nakon čega je izašao, izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca pravo u Žižića koji je sedeo u svom kafiću.

Žižićev egzekutor je pokušao odmah da pobegne, međutim, brat i prijatelji ubijenog uhvatili su ga i počeli da ga tuku, ali ipak je ubica tada uspeo da im izmakne iz lokala, i to na na električnom trotinetu. Inače, nedelju dana nakon zločina u rodnom Kraljevu Milašinović je uhapšen na osnovu brojnih dokaza koje je ostavio prilikom likvidacije Žižića.

- DNK tragovi su ostali u lokalu, a prilikom tuče svedoci su ga prepoznali jer su mu skinuli hirušku masku i jasno videli lice - podseća izvor i dodaje da se Stefanu Milašinoviću na teret stavljeno i ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) počinjeno 2021. godine.

Foto: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ/Republika.rs

"Da imam dušmanina, od ovog bih zalegao"

Inače, tog kobnog dana, u kafiću "Ritual" za šankom je radio Lukin brat, Vukan Žižić, koji je, kako se na kraju ispostavilo, pustio ubicu u toalet kafića nakon što ga je, kako je tada ispričao, ljubazno zamolio, o čemu je i svedočio pred sudom.

- Kada je taj otišao nije ništa rekao, samo je izašao. Sada mislim da je ušao da bi osmotrio. Luka je tada rekao: "Da imam dušmanina, od ovog bih odmah zalegao, kako izgleda". Taj čovek se brzo vratio, izvadio pištolj i počeo da puca u mog brata. Istrčao sam iz šanka i udario ga po vratu, ispao mu je pištolj i maska sa lica. Nikola i ja smo ga udarali. Video sam kod Luke lokvu krvi i prišao mu, a napadač je tada uspeo da pobegne - ispričao je tada Vukan Žižic pred sudom.

Ista osoba naručila ubistvo Radoševića i Žižića

Navodni vođa navijača Partizana, Marko Pjanović, u nadležnom tužilaštvu Bosne i Hercegovine izjavio je da naručilac ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića u stvari ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića. Kurir je još tada ekskluzivno objavio detalje koje je izneo osumnjičeni, odnosno kako i zbog čega je učestvovao u ubistvo Radoševića koji je u martu brutalno likvidiran pred brojnim očevicima na jednoj pumpi u Rušnju. - Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, s obzirom na to da je pokojni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj - rekao je na saslušanju Pjanović i dodao: - Inače, njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića pa su odlučili ga da ubiju.

Kobnog 28. aprila, prijatelji i članovi porodice, gledali su kako im Luka umire pred očima, a koliko je nedostajanje i bol prisutna i dve godine nakon surovog ubistva, govori objavljena čitulja na današnji dan.

- Voljeni brate naš, prođe još jedna godina - stoji u čitulji koju su mu posvetili prijatelji Dulence, Bakala i Maške.

Inače, pre dve godine čitulju je pored ostalih dao i kontroverzni biznismen Brano Mićunović.

- Poslednji pozdrav - pisalo je u čitulji koju je dao Nikšićanin, a 19. aprila ove godine, podsetimo, preminuo je i crnogorski biznismen, koji je poslednjih godina bio lošeg zdravstvenog stanja, a preminuo je u Budvi u jednoj privatnoj klinici od posledica jakog moždanog udara.

Mićunovićevo ime po prvi put je dovedeno u vezu s nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen bivši direktor marketinga "INE" Stjepan Đureković. Nikada, međutim, nije dokazano da iza te likvidacije stoji, između ostalih, i Brano Mićunović.

Autor: