AKTUELNO

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde remizirali su bez golova u Novom Sadu (0:0), u meču 32. kola Superlige Srbije.

"Lale" su tako prvi put posle osam godina i 11 mečeva u nizu uspele da ostanu neporažene na "Karađorđu" protiv rivala iz Ljutice Bogdana.

Ne samo da su odoleli, već su bili i bliži trijumfu, međutim, stativa u prvom, odnosno Omri Glazer u drugom poluvremenu, isprečili su se.

Zvezda je prva na tabeli sa sa 81 bodom i u narednom kolu je očekuje meč protiv TSC-a na svom terenu.

Voša je šesta sa 51 bodom, baš koliko ima i Čukarički, a u sledećoj rundi je čeka gostovanje Partizanu.

Uprkos tome što je utakmica Vojvodine i Zvezde bila sasvim otvorena, prvo poluvreme nije donelo baš mnogo prilika za gol.

Prvi, nešto opasniji pokušaj, gosti su imali preko Pitera Olajinke, koji je šutirao glavom, da bi Voša uzvratila preko Mihaila Ivanovića.

Sudija Novak Simović je u prvih 45 minuta pokazao čak četiri žuta kartona, a prvi je opomenut kapiten Zvezde Aleksandar Dragović.

Nakon nešto mirnijeg perioda igre, najbolju šansu za Vojvodinu imao je Kejleb Seri u 34. minutu, kada je prošao po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a potom uzdrmao stativu golmana Omrija Glazera.

Zvezda je pokušavala da kroz pas igru stigne do gola Lazara Carevića, ali to joj, makar u prvom delu susreta, nije polazilo za rukom.

Beograđani su odmah na startu nastavka imali veliku šansu preko Aleksandra Kataija, ali je Lazar Carević odlično intervenisao.

Jednu od retkih grešaka u organizaciji igre "lala", umalo je kaznio Zvezdin "Magiko". Odličan "lažnjak", a onda i udarac, međutim, golman Voše je bio na mestu.

Mada, čak i da je Katai postigao gol, morao bi VAR da reaguje i ispita da li je Kraso pre toga bio u nedozvoljenoj poziciji.

Žan Filip Kraso, koji je na poluvremenu ušao umesto Uroša Sremčevića, mogao je da bude kažnjen zbog olako izgubljene lopte koji minut kasnije.

Lopta je stigla do Dejana Zukića na levoj strani, međutim, kapiten domaćih je poslao loptu u sredinu, jako i nikome, daleko od svojih saigrača.

Vrlo brzo, u drugu veliku šansu na meču ušao je Seri, koji je istrčao pred Glazera, koji se sjajno postavio i sprečio čist gol domaćih.

Vojvodina je nastavila sa napadima, najpre je pokušaj Vukana Savićevića izblokirao Dragović, da bi potom Radulović imao veliku šansu, ali se Glazer istakao pravovremenim istrčavanjem i intervencijom.

Domaći su se u finišu malo i umorili, što je Zvezda probala da iskoristi, a najbliži je bio Hvang u nadoknadi, međutim, Carević je bio na visini zadatka, pa je i rezultat ostao 0:0.