AKTUELNO

Žena koja je letela iz Čikaga za Market u Mičigenu ostala je u potpunom šoku ove nedelje, nakon što su pomislili da je - beba.

Patriša (101), se ukrcavala na let sa svojom kćerkom Kris, kada ju je zaustavilo kabinsko osoblje. Očekivali su da će imati samo godinu dana, pa je zbog greške u sistemu rezervacija Ameriken erlajnsa došlo do bizarne situacije.

Patriša, koja nije želela da obelodani svoje prezime, rođena je 1922. godine, a ne 2022. godine. To je izgleda nešto što kompjuterski sistem nije mogao da prihvati.

U razgovoru za BBC, koji je bio svedok zabune, rekla je: 'Bilo je smešno što su pomislili da sam samo malo dete, a ne da sam starica!' za BBC.

Nažalost, ovo nije prvi put da se bivša medicinska sestra našla u neprijatnoj situaciji.

'Ista stvar se dogodila prošle godine i oni su takođe očekivali dete, a ne mene', dodala je. U oba navrata, Patriša kaže da je osoblje aviokompanije bilo ljubazno i ​​uslužno, ali je priznala da se ova zabuna u prošlosti pokazala problematičnom.

Tokom jednog putovanja, osoblje aerodroma je čekalo bebu, pa nije imalo spremna invalidska kolica za nju na terminalu.

'Volela bih da poprave kompjuter jer je moja jadna ćerka morala da nosi sav naš prtljag i odeću više od kilometar od jedne do druge kapije', dodala je.

Mejlonlajn je kontaktirao Ameriken erlajns za komentar.

Ovo nije prvi put da je kompjuterski kvar doveo do zabune oko nečijih godina. Još 2012. godine, 99-godišnjoj ženi rođenoj 1912. godine odbijena je kreditna kartica.

Kompjuter je automatski pretpostavio da je '12' 2012. godina i očito je odbio njen zahtev jer tehnički - još nije rođena.

Sa oko 722.000 stogodišnjaka širom sveta, ove kompjuterske greške trebalo bi što pre otkloniti, konstatuju britanski mediji.

Autor: