AKTUELNO

U poslednje vreme svedoci smo brojnih mafijaških obračuna na Balkanu, kada je proliveno mnogo krvi i to ne samo među pripadnicima klanova, nego i među članovima njihovih porodica koji se uopšte i nisu dovodili u vezu sa kriminalom.

Naime, april je mesec očigledno prekretnice u podzemlju, s obzirom na to da je u četvrtom mesecu izvršeno najviše takvih likvidacija.

Naime, nedavno ubistvo u Čačku ponovo je uznemirilo sve, pogotovo što se za ubicom još uvek traga, međutim, među podzemljem i dalje je na glasu brutalna likvidacija koja je izvršena tačno pre pet godina na današnji dan, 29. aprila 2019. godine, kada je brutalno izrešetana u Podgorici osoba označena kao pripadnik "kavačkog klana".

Milo Ilić (28) ubijen je prilikom izlaska iz kladionice, kada mu je na ulici s leđa prišao plaćeni ubica i u njega ispalio 13 hitaca. Policija je sa lica mesta uzela snimke sa kamera okolnih zgrada, na kojima se navodno vidi kako muškarac sa kačketom na glavi peške prilazi Iliću, a nakon što je ispalio više hitaca u njega, beži sa lica mesta.

- Policijski službenici, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju osobe koja je ubila Ilića. Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici - naveli su tada iz Uprave policije.

Foto: RINA

Nekoliko meseci kasnije u Novom Sadu uhapšen je Marjan Vujačić (35) zbog sumnje da je likvidirao Ilića, a policija je tada uhapsila i Jugoslava Cvetanovića u Vranju, Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu i Veska Kalezića u Podgorici. Suđenje optuženom Vujačiću je u toku.

Policija je dugo radila na ovom slučaju, kada je nakon brojnih analiza, upoređivanjem DNK uzorka koji je pronađen na mestu ubistva, potvrđeno je da Vujačić ima veze sa ovom likvidacijom Ilića, iako je prvobitno u Novom Sadu bio uhapšen zbog falsifikovanja isprava. A onda je klupko počeo da se odmotava...

Vujačić se dovodio u vezu sa još tri likvidacije, odnosno, kako su pisali crnogorski mediji, Ilićev ubica se tereti za ubistva tri srpska državljana Jugoslava Cvetanovića i Gorana Tasića, kao i Veselina Kalezića.

Marjan Vujačić je inače, po izvršenju navedenih likvidacija nastavio mirno da živi kao da ništa od toga nije uradio, čak se, prema određenim saznanjima crnogorskih medija, nije ni skrivao.

- Vujačić je, kako se sumnja, ušao u velike finansijske dugove i jedan klan ga je angažovao za pomenuta ubistva, a da mu zauzvrat vrati dugove. Odgovaralo im je to što Vujačić nije imao dosije i što mu policija teško može ući u trag. Međutim, odala ga je kamera koja ga je snimila u blizini mesta ubistva Mila Ilića - rekao je tada sagovornik crnogorskog lista Borba.

Krvavi april

Podsetimo, u okolini Čačka nedavno se dogodio oružani napad u krugu jednog preduzeća u Preljini, a policija je dojavu o incidentu primila u 10 sati i 10 minuta, kada je ubijen Mario S. (43). Osumnjičeni za ovo ubistvo je Dejan P. koji je navodno nakon izvršenja krivičnog dela pobegao i za njim policija i dalje traga. - Prema izjavi očevidaca osumnjičeni je došao na plac te firme, ušao u lokal u tu zatekao dvojicu muškaraca u objektu. Najpre se obratio drugom muškarci pokazujući mu pogledom da napusti prostoriju, što je ovaj i učinio. Ubrzo se iz lokala čula žučna rasprava dvojice muškaraca, a potom i tri pucnja - kaže naš izvor iz istrage. On dodaje da su prisutni na placu videli osumnjičenog kako izlazi iz lokala.

Autor: