AKTUELNO

Moskva upozorava Vašington, London i Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima osuđene na neuspeh i da će uslediti odmazda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Želela bih da ponovo upozorim Vašington, London, Brisel da su sve agresivne akcije protiv Krima ne samo osuđene na neuspeh, već će takođe dobiti udarac odmazde koji će da ih slomi", rekla je Zaharova.

Takođe je kazala da Kijev otvoreno vrši pripreme da ponovo napadne Krimski most i to uz pomoć Zapada.

Rojters je juče objavio, pa izbrisao izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona uz najavu da će je revidirati, da bi je danas opet aktuelizovao bez vidljivih promena.

Izjava Kamerona se tiče "prava ukrajinskih oružanih snaga da udare na Rusiju britanskim oružjem".

"Ukrajina ima na to pravo. Kada Rusija pogađa mete unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da osigura da se brani", rekao je Kameron tokom posete Kijevu.

Britanski ministar je obećao da će pomoći režimu Zelenskog koliko god bude potrebno.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je situaciju sa objavljivanjem i povlačenjem vesti.

"Čisto englesko ubistvo se odvija pred našim očima", konstatovala je Zaharova.

U petak, 3. maja, vest je ponovo objavljena na sajtu agencije bez promena, pišu "RIA Novosti".

Poslanik Državne dume sa Krima, general-major rezerve Leonid Ivljev, ranije je upozorio da bi ukrajinska vojska za vreme predstojećih vaskršnjih praznika mogla da pokuša napad na rusko poluostrvo američkim operativno-taktičkim raketama dugog dometa ATAKMS.

Član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Beliki i poslanik Državne dume iz Sevastopolja, Dmitrij Belik, takođe je poručio da Rusija ima snagu da se odbrani od britanskih projektila, a u tu svrhu stalno jača sisteme PVO.

Autor: