AKTUELNO

Kombinacije začina su zaista nebrojne, a mi vam donosimo nekoliko varijanti s kojima nećete pogrešiti.

Dok jedni smatraju da je tajna dobrog roštilja u suvom drvetu bukve i vinove loze, drugi u jačini vatre, a treći se kunu samo i isključivo u kvalitet mesa, svi se slažu u jednom - dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su deo prvomajskog uranka. Sledi nekoliko naših predloga...

Marinada od limuna i bibera

SASTOJCI:

- kašika rendane kore limuna

- tri kašike soka od limuna

- tri kašike maslinovog ulja

- tri čena belog luka

- kašičica bibera

- pola kašičice soli

Foto: Pixabay.com

PRIPREMA:

Sok i koru limuna pomešati sa izgnječenim čenovima belog luka, dodati ulje, so i biber, pa dobijenom smesom premazati meso i marinirati u frižideru najmanje četiri sata.

Viski marinada

SASTOJCI:

- trećina šolje soja sosa

- trećina šolje viskija

- četvrt šolje meda

- dve kašičice rendanog đumbira

- cimet, muskatni orah

- so, biber

PRIPREMA:

Pomešati viski, soja sos, med, rendani đumbir, malo cimeta, muskatnog oraha, soli i bibera, pa marinirati meso (svinjska ili goveđa rebra) u frižideru najmanje četiri sata.