AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas, dan nakon što je položio zakletvu u parlamentu kao član nove Vlade Srbije, da će i u narednom mandatu nastaviti da radi beskompromisno na realizaciji svih projekata, jer je uspeh u oblasti saobraćaja i građevinarstva važan za dalji ekonomski rast Srbije.

Vesić je za Informer TV rekao da je zahvalan i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijeru Milošu Vučeviću i Srpskoj naprednoj stranci, na poverenju koji su mu ukazali kandidujući ga za minsitra i u novoj vladi.

"Mnogo toga je realizovano, mnogo je započeto pre mog prvog mandata, neki projekti su započeti sada, a novi mandat doživljavam kao potvrdu da sam dobro radio i da su predsednik, premijer i moja stranka zadovoljni. Trudiću se da opravdam poverenje i nastaviću beskompromisno da radim na sprovođenju reformi koje su dobre za državu i građane", rekao je Vesić.

Ukazao je da posebno u oblasti saobraćaja i građevinarstva postoji veliki potencijal za napredak, posebno kada se ima u vidu da građevinarstvo u ukupnom BDP-u zemlje čini 5,5 odsto, dok je ukupna vrednost radova u građevinarstvu 5,6 milijardi evra. Najavio je veliki reforme u saobraćaju kao i da će više pažnje da posveti katastru. “Ima mnogo interesnih lobija u ovim sektorima kojima je dobro da se ništa ne menja a važno je da gradjani i privreda dobiju brzi i efiakasnu uslugu”, poručio je ministar i dodao da “promene ne znače samo da se jedan direktor, ma koliko nespešan, zameni drugim, koji je bolji, već da se promeni način funkcionisanja preduzeća i organa”.

"Od uspeha u ovom sektoru, uz poljoprivredu i energetiku, zavisi i povećanje BDP-a. Zato je važan nastavak ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu i građevinarstvo, kako bi Srbija dalje ekonomski napredovala", rekao je Vesić.