AKTUELNO

Šef Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković rekao je u petak da su mu kosovske vlasti odbile zahtev da za vikend poseti Kosovo povodom Uskrsa.

Kako je saopštila Kancelarija, Petković je tokom ove posete trebalo da prisustvuje ponoćnoj liturgiji u manastiru Visoki Dečani, jutarnjoj službi u manastiru Gračanica, a potom i poseti manastir Draganac.

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca rekao je u Novom jutru kod Jovane Jeremić da je zabrana ulaska gospodina Petkovića na Kosovo i Metohiju, glavnog pregovarača između Prištine i Beograda za svaku osudu i da ne vodi ničemu.

- Vi hoćete da pregovarate sa nekim koji vodi politiku jedne zemlje, da se rešavaju ona bitna pitanja koja se odnose i na jednu i na drugu stranu, a vidimo da sve te administrativne mere kojke preduzima gospodin Kurti da svakodnevno utiču na to da se Srbi iseljavaju sa prostora Kosova i Metohije, što je njegov krajnji cilj- rekao je Beriša.

Dodaje da je Kurtijev krajnji cilj da Kosovo ostane bez Srba.

- Gospodin Petković je trebalo da bude prisutan i u manastirima Visoki Dečani i Gračanici i zaista je to za svaku osudu. Politika Aljbina Kurtija je u ovom trenutku nešto što ne doprinosi ni miru ni boljitku za obe strane - navodi Beriša.