AKTUELNO

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević oštro je osudio krivičnu prijavu koju su protiv predsednika Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivana Stoilkovića podnele bošnjačke partije BDS i BNS, a zbog njegovog javnog protivljenja odluci Ministarstva inostranih poslova Severne Makedonije za kosponziranje Rezolucije UN o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Ministar Milićević podržao je Ivana Stoilkovića u njegovoj borbi za istinu i pravdu, i poručio da lider Srba u Makedoniji ne sme biti žrtva onih koji bi da Srbe proglase genocidnim narodom.

Ministar je ukazao da bi bošnjački političari koji su podneli krivičnu prijavu protiv Stoilkovića trebalo da insistiraju da konačno pred lice pravde budu izvedeni oni koji su u Srebrenici sproveli javni linč i pokušali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića dok je kao čovek i državnik išao da oda počast žrtvama zločina.

-Država Srbija nikome u regionu neće nametati svoju volju, ali neće ni dozvoliti da bilo ko ugrožava slobodu, bezbednost i osnovna ljudska i identiteska prava našeg naroda gde god on živeo. Srbija će poštovati sve susedne države i njihove zakone, ali će uvek podržavati borbu za ostanak i opstanak našeg naroda na njegovim vekovnim ognjištima – zaključio je ministar Milićević.