AKTUELNO

Er Srbija od danas uspostavlja direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon što je sleteo predsednik se obratio javnosti.

- Veoma sam srećan i mislim da je ova linija od velikog značaja kako za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju, tako i za sve naše narode. Verujem da će ovo biti izuzetna prilika, ne samo za turizam, već i za dodatno povezivanje naših poslovnih zajednica. Mi ćemo, u duhu partnerskih odnosa, nastaviti da razvijamo sveukupnu saradnju. Pozivam građane Srbije da iskoriste priliku i posete kako Istočnu Hercegovinu, tako i da upoznaju zapadni deo Hercegovine.

Unapred mogu da kažem da sam siguran da će ova linija da napravi veliki uspeh. Hvala na gostoprimstvu, divnom dočeku, kao i na tome što se ovde osećamo kao kod svoje kuće, što i vama želim u Srbiji - naveo je Vučić.

- Povratna karta avionom Beograd-Mostar koji leti 40 minuta i koji ima kapacitet od 108 mesta će biti vrlo pristupačna – 104 evra. Put automobilom je skuplji. Uštedećete 12 do 13 sati puta - rekao je Vučić.

"Osim praktičnog značaja ovo će dodatno da povezuje naše poslovne zajednice i zato sam zadovoljan što čemo još jednom prisustvovati velikom sajmu privrede ovde, to je za nas izuzetno važan događaj", rekao je predsednik.

Er Srbija je tokom 2023. godine prevezla 4.200.000 putnika.

"Ove godine očekujemo da imamo više od 5 miliona. Krenulo je mnogo drugačije, sa minimalnim očekivanjima, ili nikakvim", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je siguran da će ova linija da napravi ogroman uspeh.