AKTUELNO

Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz opravdali su ulogu favorita u osmini finala Mastersa u Madridu, iako su izgubili po set od Karena Hačanova i Jan-Lenarta Štrufa.

Siner je izgubio prvi set od Hačanova rezultatom 7:5, da bi u nastavku dobio sa 6:3, 6:3.

Loše je Italijan, inače prvi nosilac u Madridu, servirao u prvom setu i već u 3. gemu je spasio tri brejk šanse za rivala. Na kraju je poklekao u 11. gemu, a Rus je zatim sa nulom odservirao za vođstvo od 7:5.

Silovito je Siner otvorio drugi set, poveo je sa 3:0, popravio servis i nijednom više nije dozvolio Hačanovu da mu zapreti brejkom kada je u pitanju taj drugi deo igre. U trećoj je imao Rus svoje šanse, ali je Italijan uzeo dva brejka za plasman u četvrtfinale gde ga čeka Kasper Rud - Feliks Ože-Alijasim.

Foto: Tanjug AP/Manu Fernandez

Kada je u pitanju Alkaraz, on je Nemca pobedio rezultatom 6:3, 6:7, 7:6.

Španac je već u drugom gemu imao brejk priliku koju nije iskoristio. Kao ni Nemac svoje tri naredne. Ipak, Alkaraz je pri rezultatu 2:2 otišao na 5:2 i uzeo prvi set, da bi u drugom pao posle taj-brejka.

U trećem je Karlitos ponovo vezao tri gema i posle 1:1 poveo sa 4:1. Propustio je potom četiri meč lopte, što je Štruf iskoristio i vratio brejk za 4:5. Imao je Nemac pri rezultatu 5:5 novu brejk šansu, malo je falilo da u potpunosti preokrene meč i uzdrma Alkaraza koji je, ipak, poveo 6:5.

Meč je otišao u novi taj-brejk, tamo je Alkaraz poveo sa 3:0, Štruf preokrenuo na 4:3, ali nije imao snage da zada konačan udarac. Naredni rival španskog tenisera biće Andrej Rubljov.