AKTUELNO

Obično pranje ruku sapunom često ne pomaže

Dok se domaćice širom sveta pripremaju za Uskrs, kuhinje postaju poprište kreativnih boja i uskršnjih jaja. Međutim, nakon zabavnog farbanja dolazi izazovno pitanje - kako očistiti ruke od uporne boje?

Obično pranje ruku sapunom često ne pomaže, a uporno farbanje može ostaviti neželjene tragove na koži. Evo tri jednostavna načina kako efikasno očistiti ruke od boje za jaja:

1. Sirće: Sipajte malo sirćeta na kožu i blago trljajte četkicom. Alternativno, možete natopiti krpicu ili sunđer u sirće i blago trljati obojena područja kože.

2. Limun: Iscedite limun i pospite so na unutrašnju stranu kore. Zatim istrljajte obojena područja kože limunom sa solju. Limunska kiselina će pomoći u uklanjanju boje, a so će delovati kao abraziv i pomoći u čišćenju.

3. Soda bikarbona: Pokvasite ruke toplom vodom, a zatim nanesite sodu bikarbonu na obojena područja. Lagano trljajte četkicom dok se boja ne ukloni.

Nakon čišćenja, važno je nahraniti kožu kako bi se izbeglo isušivanje. Nanesite hranljivu kremu na ruke kako biste ih dodatno zaštitili i nahranili.

Ovi jednostavni trikovi pomoći će vam da brzo i efikasno očistite ruke od boje za jaja, ostavljajući vam više vremena da uživate u uskršnjim pripremama bez brige o neželjenim tragovima boje na koži.

Autor: