AKTUELNO

Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša oko 22 stepena.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji će, na istoku i jugu Srbije, ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru na severu, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od devet stepeni do 12 a najviša od 17 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije do 24 stepena u Negotinskoj Krajini i na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu ovo jutro je pretežno oblačno uz prestanak kiše. Tokom dana će biti suvo, od sredine dana smanjenje oblačnosti, pa se posle podne očekuju i sunčani intervali. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 11 stepeni, a najviša oko 22 stepena.

U Srbiji će od nedelje do utorka biti toplije, u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom biće ređa pojava. Od srede će biti pretežno oblačno sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz pad dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 4. maj 2024.

Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane bolesnike i reumatičare, će se popraviti tokom poslepodneva i doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih. Meteoropatske reakcije u vidu bolova u mišićima i zglobovima, kao i promenlјivog raspoloženja u smanjenju tokom dana.