AKTUELNO

Interesantno!

Odlukom organizatora koncert Danice Crnogorčević je otkazan zbog “nepredviđenih i objektivnih okolnosti”, kako se navodi u saopšenju na sajtu SC, gde je koncert trebao da se održi.

Foto: printscreen

Podsetimo, Danica se svojevremeno našla u žiži interesovanja, kada je 2023. godine na Badnje veče nastupila ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gde je otpevala pesmu "Oj, svijetla majska zoro" sa izmenjenim tekstom u kojem je spomenula Kosovo i Obilića, nakon čega joj je zaprećeno kaznom od 20.000 evra.

Ona se tada povodom ovakve rigorozne vesti oglasila i prokomentarisala ovaj skandal.

U povratku iz Republike Srpske sam pročitala ovu vest. Mislila sam da će ovo biti samo nešto prolazno, ali nije tako. Ljudi ovo je nedelja kada proslavljamo Hristovo rođenje, Božić, ajde da bar ovih nedelju dana sakrijemo tu mržnju. Pa ćemo se posle tužiti i svađati i da se mirimo ako Bog da - rekla je pevačica tada i dodala:

Foto: Instagram.com/@danica_crnogorcevic

Ono što mogu da kažem o toj himni i oni znaju, ali vole da budu da čitani pa zato tako pišu. Ta himna datira još od 1863. godine odnosno 1864. godine i postoji puno pisanih arhivskih tragova te himne. Generalno je to što sve parohije u Crnoj Gori znaju. Apsolutno nemaju osnova za bilo kakve službe, ali dobro.

Autor: Pink.rs